Why

Těchto pár řádků píšu, protože mě vždycky zajímá, proč a jak vzniklo místo, kam se ráda vracím a doufám, že Fresh Fanatic Bistro bude takovým místem právě pro vás.

Ještě před rokem jsem pracovala jako Brand Manager jedné nadnárodní firmy a jezdila nejen po celé republice, ale i po Slovensku a Maďarsku, v práci byla pohoda, protože ráda cestuju, ale jedna věc mi dělala starosti.

 

Tu starost mi dělal způsob, kterým jsem se začala stravovat. Chtěla jsem se najíst rychle a to většinou souviselo s tím, že to nebylo moc zdravě a už vůbec ne kvalitně. Přiznejme si, že salát v Mekáči prostě za ty peníze rozhodně nestojí a salát v restauraci v době poledního menu trvá většinou tak dlouho, že vám přijde, že snad ještě potřebovali něco vypěstovat. Cpát se gyrosem je sice super, ale tak spíš, když jde člověk v noci z klubu domů a potřebuje se zaplácnout něčím mastným.

Aniž bych to tehdy věděla, začal vznikat náš dnešní jídelníček. Sbírala jsem recepty na saláty a dělala si je s sebou, v zimě to ještě šlo, v létě už to bylo horší s tím, aby salát cestu vydržel. Taky jsem v zimě chtěla spíš něco teplého a ne studený salát, prostě přesně naopak, než dovolovaly podmínky jídla připraveného doma. Asi to znáte. Polívka by byla v chladný dny ideální, ale dát si dobrou polívku, která by nahradila celý jídlo, to taky nebylo jen tak. Krémovou polévku bez všemožného zahušťování, tu hledáte těžko. Když ji pak najdete, stojí stopade. Čím dál víc mě v hlavě tlačila myšlenka na to, že místo, kde se kvalitně najím a přitom se nemusím přejíst knedlíky nebo na jídlo čekat hodinu, prostě u nás chybí.

A tak jsem začala!

Suroviny byly to nejdůležitější a tak je dneska vozíme denně.

Zahušťování polívek blafama nepřipadá v úvahu a kvalita je na prvním místě, i kdybych to měla dát dražší, nesmí to mít špatnou kvalitu, tím bych zradila, proč to dělám.

Saláty jsou dost velký a hlavně čerstvý, snad nejtěžší bylo skloubit rychlost, se kterou ho dostanete s kvalitou a cenou, tak doufám, že budete spokojení :-)

 

Na cestách po středomořských zemích jsem odkoukávala ovocné saláty, které jsem pak zařadila jako dezert.
Vždycky, když jedu do tepla, piju freshe, takže prostě nemohly chybět. Občas jsem jak malé dítě, protože dostat do něho vitamíny, to jde jenom přes rozmixovanou formu.Místo kde otevřít, to byl oříšek. Nechtěli jsme být v obchodní galerii, chtěli jsme prostě letní zahrádku opravdu venku, přitom ne přímo na ulici a neplatit sto tisíc za nájem, abychom mohli dát slušné ceny.

Tak jsme tady! Roh Kounicovy a Smetanovy ulice se zahrádkou ve vnitrobloku :-)

Těším se na vás a budu ráda, když mi budete psát, co se vám líbí a co byste zlepšili. Jak říká naše logo „SÁZÍME KVALITU“ a to na talíř i mimo něj.

Tak dobrou chuť!